Vážení a milí hosté,
pro silvestrovský pobyt 2012 jsme pro vás připravili jako bonus a překvapení úplnou novinku – Gastrofestival Hotelu Duo.
Jak se můžete zúčastnit? Jednoduše :-). Pro každý večer jsme pro vás připravili na výběr ta nejlepší jídla podle nejlepších receptů, které jsme kdy poznali, ochutnali a uvařili. Vy si budete moci objednat a vyzkoušet svého „šampióna“ mezi jídly a degustovat vína, která jsme pro vás k jednotlivým pokrmům vybrali.
A jako vždy budete mít volně k dispozici i studený rautový bar s předkrmy, saláty a kompoty, polévku, tradiční jednoduché oblíbené jídlo jako halušky, střapačky, rizoto nebo francouzské brambory či italské těstoviny a sladkou tečku na závěr…
Všechna jídla pro vás připravuje šéfkuchař Petr Jeřábek se svým týmem, který používá hlavně čerstvé suroviny od místních dodavatelů. Podívejte se na mapku, na které se o tom můžete přesvědčit!
Řadu specialit Hotelu Duo si vyrábíme sami… Vyzkoušejte například bezovou šťávu, bezovou a borůvkovou zmrzlinu, pampeliškový med, borůvkovou, jahodovou a dýňovou marmeládu, šalvějové a kopřivové pesto nebo uzené z naší vlastní udírny, zvěřinové klobásy a uzené pstruhy.
Gastrofestival Hotelu Duo ~ Silvestr 2012
Výběr hlavních chodů na večeři a doporučená vína.
Den | 1. Maso & zvěřina | 2. Drůbež & pernatci | 3. Ryby & dieta |
Středa 26.12. |
Kančí pomalu dušené na červeném víně se špekovým knedlíkem | Kuřecí řízek s hedvábnou bramborovou kaší | Losos pečený na tymiánu, čočkový salátek s bylinkami |
Pití | Frankovka PS, Palavín Bavory |
Rosé Merlot, Chateau Valtice |
Tramín červený, Patria Kobylí |
Čtvrtek 27.12. |
Roastbeef s dušenou anglickou zeleninou | Grilované kuřecí paličky, salát coleslaw, pečený brambor | Gnocchi s omáčkou quattro formaggi |
Pití | Modrý Portugal, Palavín Bavory |
Veltlín, Palavín Bavory |
Bohemia sekt brut |
Pátek 28.12. | Jelen na hříbkách se šťouchanými brambory | Konfitované kachní stehno, kyselé zelí a variace knedlíků | Salát Nicoise s tuňákem |
Pití | Cabernet sauvignon, Baláž Dunajovice |
Modrý Portugal, Palvín Bavory |
Neuburské, Tetur Bílovice |
Sobota 29.12. | Vepřová panenka grilovaná ve slaninovém kabátku se šťávou z uzených kostí a bramborová kaše s křenem | Slepice na paprice, bramborové nočky | Mořská štika v bylinkové krustě a čerstvé nudle s šalvějovým pestem |
Pití | Dornfelder, Tetur Bílovice |
Bohemia sekt rosse | Müller Thurgau, Palavín Bavory |
Neděle 30.12. |
Zvěřinový guláš zapečený s bramborovou krustou | Krůtí curry s rýží | Velký salát s grilovaným kuřecím prsem, zálivkou caesar a česnekovým toustem |
Pití | Svatovavřinecké, Košut Prušánky |
Ryzlink vlašský, Košut Prušánky |
Veltlínské zelené kab., BM Tvrdonice |
Pondělí 31.12. | Vepřový bůček pečený na černém pivu a glazovaný pampeliškovým medem s bramborovými placičkami | Grilované kuřecí prso špikované domácí uzenou slaninou s dýňovými kroketkami a jablíčkovým kompotem se skořicí |
Čerstvý pstruh z Bečvy pečený na másle, petrželkové brambory |
Pití | Cabernet Sauvignon, Orvalaiz Španělsko |
Rose d’anjou, Val de Lorie, Francie |
Irsai Oliver kab., Baláž Dunajovice |
Úterý 1.1. |
Živáňský špíz se zelným salátkem a česnekovou bagetou | Tortila s grilovaným kuřecím masem | Penne all‚ arrabiata (s česnekem, bazalkou troškou feferonky a pasírovanými rajčaty) |
Pití | Zázvorová limonáda | Bezová šťáva | Aqua del Capo |
P.S. Prosíme vás o výběr hlavního chodu a jeho nahlášení obsluze den předem. Uctivě děkujeme.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemný pobyt!
Tým Hotelu Duo